Header Image 0
  • 44 BMW's en MINI's op voorraad
  • Erkende BMW en MINI garantie
  • Persoonlijk service
  • Persoonlijk service
  • Leasen en financieren
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

Klepsteelrubbers BMW vervangen

Klepsteelrubbers vervangen BMW

Klepseals zitten over de klepsteel heen om te voorkomen dat de olie vanuit de cilinderkop via de klepsteel en klepgeleider in de verbrandingskamer terecht komen. Indien u het gas loslaat van uw BMW ziet u vaak een blauwe walm uit uw uitlaat komen. Vaak ruiken de uitlaatgassen die uit uw uitlaat komen sterk naar olie. Indien de klepseals van uw BMW aan vervangen toe zijn kunnen de gespecialiseerde BMW autotechnici van AutoVitel deze voor u vervangen. Uiteraard kan de werkplaatschef van AutoVitel u vooraf een offerte uitbrengen voor deze reparatie

Veelgestelde vragen

Wanneer moeten de klepsteelrubbers van mijn BMW vervangen worden?

  • Er zijn een aantal symptomen die erop wijzen dat uw klepsteelrubbers of klepseals vervangen moeten worden. Allereerst ziet u vaak dat er een blauwe rookwalm uit de uitlaat van uw BMW komt bij het accelereren of het loslaten van het gaspedaal. Deze walm ruikt sterk naar olie. Hiernaast kan het ook zo zijn dat er een aanslag zichtbaar is in de uitlaat en/of op de achterkant van uw BMW. Problemen met de klepsteelrubbers / klepseals gaan vrijwel altijd gepaard met een hoog olieverbruik.

Hoe worden de klepsteelrubbers van mijn BMW vervangen?

  • Voordat de klepsteelrubbers vervangen kunnen worden, worden eerst de kleppendeksel en nokkenassen geheel verwijderd. Ook wordt de distributieketting gedeeltelijk gedemonteerd. Al met al is dit een klus die vakmanschap en expertise vereist. De autotechnici van AutoVitel zijn gespecialiseerd in het vervangen van klepsteelrubbers / klepseals. Vraag nu een offerte aan!

Wat gebeurt er wanneer ik de klepseals van mijn BMW niet laat vervangen?

  • Bij uitgedroogde klepsteelrubbers komt het vaak voor dat de BMW een (te) hoog olieverbruik heeft. Wanneer u dit niet laat verhelpen kan uw BMW motorschade oplopen door te weinig olie. Ook kan de katalysator kapotgaan omdat deze verzadigd raakt met olie. Buiten dat is de blauwe rook die uit de auto komt zeer vervuilend. Ook bestaat de kans dat  uw BMW niet door de Apk-keuring komt wanneer de klepsteelrubbers er slecht aan toe zijn.

Werkplaatsafspraak plannen?

Morgen Internet - Zorgeloos website